#prviput uživaj na slavonskom plemićkom imanju


Igor
Pustara Višnjica, Slatina

U zagrljaju Drave kao jedinstvenom primjeru očuvanja nasljeđa nalazi se turistička top lokacija Pustara Višnjica, idealna za obiteljski vikend.

naziv subjekta

Pustara Višnjica

Ime i prezime

Igor Krpačić

Adresa

Višnjica 4,
Višnjica, 33520 Slatina

Kontakt

091 4546 142

E-mail

visnjica.restoran@gmail.com

https://visnjica.hr/

ponuda

Pustara Višnjica je stoljetno imanje koje se ponosi tradicijom, baštinom i prirodnim ljepotama te zaslužuje biti prepoznata kao turistička destinacija. Naša glavna djelatnost je ruralni turizam i kroz obnovu postojećih zgrada sa raznim sadržajima (hotel, restoran, konoba, depadansa, štale, pastuharna, radionice...), reprezentira gospodarsku baštinu Slavonije. Perivoj, dječje igralište, ergela konja, bicikli za najam, okruženje 200 ha oranica u ekološkoj proizvodnji, blizina dva parka prirode čine je idealnom destinacijom za organizaciju raznih izleta, skupova i svečanosti.

Podijeli

Okružena je s tri međunarodne biciklističke trase, dva prekrasna dvorca i mnogim interaktivnim sadržajem, a na ovom golemom imanju možete naučiti i mnoge gospodarske aktivnosti – od sadnje vrta do jahanja konja. Uza sve to uživat ćete uistinu u vrhunskim delicijama. A o tome zbog čega je sve još Pustara Višnjica proglašena Europskom destinacijom izvrsnosti razgovarali smo s direktorom ovog impozantnog zdanja Igorom Krpačićem.

Koje sadržaje nudite posjetiteljima?

Tijekom boravka kod nas zaista ćete imati sadržajan raspored – možete naučiti sve o konjima i svakako zajahati, raditi u štali, hraniti jelene, biciklirati, voziti se kočijom, vrtlariti u tematskim vrtovima, pohađati gastronomske i fotoradionice, upoznati se s proizvodnjom i uporabom funkcionalne hrane, a za one najmlađe tu su veliki dječji park i igralište. Pružamo priliku gostima da se bolje upoznaju i zbliže pod nekim novim okolnostima, da nauče pravila življenja s prirodoom te razviju potrebu čuvanja kulturne, gospodarske i prirodne baštine.

Po čemu ste jedinstveni na tržištu?

Bavimo se uzgojem starih sorti žitarica i voća, ekološkom proizvodnjom povrća, ljekovitog bilja i cvijeća, a razvili smo i ruralni turizam na zavidnoj razini. Uzgajamo lopatare i konje, kojih je trenutno 17, a u sustavu je i farma goveda. Obrisi poznatih starih grofovija Pejačević, Schamburg-Lippe i Drašković daju imanju Višnjica bogatstvo kulturne baštine. Tu su i danas stoljetni perivoj na ulazu i park s nesvakidašnjim stablima, a ta oaza mira koja se prostire se na više od 10 hektara oživljava tradiciju ovoga kraja. Veliko priznanje dobili smo 2011. godine kad je Višnjica proglašena Europskom destinacijom izvrsnosti EDEN - pobjednikom u RH i izabrana među 5 najboljih destinacija te godine u Europi.

Kako ste počeli svoj projekt?

Godine 2005. imanje Višnjica završilo je u stečaju u derutnom stanju s 30-ak arapskih konja koji su trebali završiti u klaonici kao dio stečajne mase. U proces spasa tih plemenitih životinja i revitalizacije imanja krenula je Ksenija Plantak, čija je obitelj i danas vlasnik Višnjice, a tri godine kasnije pridružila im se i obitelj Perković. Motivacija za sve ovo bila je sjeta zbog prošlosti imanja i značenje koje ima za ovaj kraj. U projekt se ušlo s puno optimizma i nepromišljene želje da se jedna divna priča ne ugasi, a uz velike napore imanje Višnjica dobilo je novi početak i život koji traje i dan danas.

U kojem ćete smjeru razvijati poslovanje?

Imanje ima velike planove u zadržavanju i prezentiranju tradicije slavonskoga kraja, prilagođavanju trendovima skupina posjetitelja i širenju ponude kroz sportske, SPA i wellness sadržaje, tako da ćemo gostima nuditi mentalnu relaksaciju kroz tjelesno aktivan odmor. Nakon jahanja i druženje s konjima moći ćete uživati u masaži i vanjskoj pejzažnoj sobi za odmor. I dalje ćemo razvijati sadržaje vezane za našu poznatu gastro ponudu. Jedna od posebnosti Višnjice je upravo hrana, koju priprema izvrstan tim prema meniju koji slaže poznati šef dobitnik prve Michelinove zvjezdice na kontinentu.

Što vas inspirira za nove ideje u biznisu?

Promatranje lokalnog stanovništva, navike ljudi, inspiracije i savjeti posjetitelja, prijašnja iskustva i mogućnosti koje nudi kraj u kojem egzistiramo. Sve to začinjeno potrebom održavanja i oživljavanja tradicije i običaja te njihovo prezentiranje i prenošenje na goste. Zadovoljstvo na licu posjetitelja naš je razlog za osmijeh. Ponosni smo što smo odabrani na natječaju #prviput od strane Zagrebačke banke, ovo je još jedan poticaj za napredovanje u izvrsnosti.

Koja vam je najljepša prirodna ljepota uz vaš poslovni objekt?

Koja vam je najljepša prirodna ljepota uz vaš poslovni objekt?

Iz koje zemlje su vam najsimpatičniji posjetitelji i zašto se bavite turizmom?

Teško je izdvojiti najsimpatičnije posjetitelje prema nacionalnosti, ali bismo izdvojili domaće ljude iseljenike čiji su preci iz ovoga kraja i koji nakon mnogo vremena ili prvi put dođu ovamo. Kod tih posjetitelja javljaju se posebne emocije te zanimljiva sjećanja i priče, koje najčešće završe suzama radosnicama. Imanje Višnjica svojom lokacijom, prirodnim bogatstvima i tradicijom samo po sebi nameće bavljenje turizmom, a emocija, nova iskustva, prijateljstva s posjetiteljima, uzbuđenje, neizvjesnost i dinamičnost daju nam dodatni poticaj. Optimizmom, željom za napredovanjem i podizanjem kvalitete svladani su svi teški izazovi, pa ćemo sigurno i ovaj koji nosi 'novo normalno' doba.

#prviput otkrij
skrivene ljepote Hrvatske